Известие

Collapse
No announcement yet.

Луфт на педала на съединителя 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Луфт на педала на съединителя 1.9 JTD

Имам няколко сантиметра луфт на педала на съединителя. Понадупих се да погледна и по всичко личи, че се дължи на един щифт, който се намира в горния край на рамото на самия педал. Това е точка, която е ос на въртене.

В чуждестранните форуми пишат, че или са купули такъв щифт от официалния дилър или са оправили проблема с пирон Колата ми е Алфа 156 фейслифт 1.9 16V, но вероятно проблема ще е общ за всички.

Някой имал ли е такъв проблем и как се е справил?
    Алфа Ромео 156 1.6 TS 2002 г. - бивша
    Алфа Ромео 156 1.6 TS Distinctive 2002 г. - бивша
    Алфа Ромео 156 1.9 JTD 16V 2003 г.
    http://www.parts.bg/ - Сайт за авточасти втора употреба

Наскоро имах такъв проблем колега - педала на съединителя седеше малко по-ниско от този на спирачката и тъкмо му се бях замислил, взе че се предаде т.е. оказа се в свободно висящо положение. Гумичката между втулката в средата и ухото, която съм оградил на снимката се беше износила с времето. В Пловдив ми го оправи майстор, който се занимава с всякакви уплътнения, отля ми нова гумичка на мястото на старата, получи се много добре и сега педала е 6. Може да погледнеш, преполагам може и при теб да излезе същото.
    Attached Files
    Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Металната втулка на тампона се вади и върху нея се поставя армиран маркуч с подходящ размер, една по широка шайба за по голяма сигурност, и си готов!Изпробвано вече близо две години няма никакъв луфт!
      Last edited by stu; d.m.y г., 00:49.
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Би ли снимал ? Понеже при мен менте помпата е със силиконово ухо и то се пръсна... а никой от колегите не иска да ми подари или продаде неработеща такава ..

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=88913
          Заповядай!

Comment

На мен майстора ми даде старо ухо от Фиат със същия диаметър и задно със стария тампон-втулка отидох при другия майстор, който ги отлива, на другия ден имах нов готов тампон-втулка. За 10 лв. цялата работа, без да се налагат приспособявания, стана си както фабричния вариант.
            Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

.

А може и стругар да нареже резба на оста и става вечно
              Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

И какво ще се постигне с тази резба?

Comment

.

премахва се гумената втулка и може да се обере празния ход на педала.Минуса е ,педала се вдига малко по горе
                  Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщение
                    премахва се гумената втулка и може да се обере празния ход на педала.Минуса е ,педала се вдига малко по горе
                    Честно казано нищо не разбрах!То самата втулка така или иначе е проблема и трябва да се замени, при което пак се постига това обиране празният ход.Каква е ролята на тази резба-какво се поставя на мястото на втулката?

Comment

Благодаря за отговорите, колеги. Ще го разглобя да видя какво представлява и ще пробвам някой вариант.
                      Алфа Ромео 156 1.6 TS 2002 г. - бивша
                      Алфа Ромео 156 1.6 TS Distinctive 2002 г. - бивша
                      Алфа Ромео 156 1.9 JTD 16V 2003 г.
                      http://www.parts.bg/ - Сайт за авточасти втора употреба

Comment

Working...
                      X